Heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig bij burenruzie?

Volgens recent onderzoek van het Rechtsbijstand Informatie Centrum krijgt gemiddeld 1 op de 5 Nederlanders ruzie met zijn buren. Woont u in Flevoland, Noord-Holland of Zuid-Holland dan is die kans zelfs 1 op 4. De reden? In een kwart van de gevallen gaat het om harde muziek of andere geluidsoverlast en anders ruziet men over een huisdier van een van beiden (13%).

Of deze conflicten ook leiden tot juridische stappen van een van de buren vertelt het bericht niet. Wel weten we dat onze juridische helpdesk regelmatig vragen krijgt over conflicten tussen buren. Bij deze helpdesk kunnen klanten met een Lancyr rechtsbijstandverzekering al hun juridische vragen stellen, ook als ze nog twijfelen of een conflict op hoger niveau uitgevochten moet worden. De jurist geeft mondeling of via e-mail tips en juridische argumenten, op basis waarvan je als verzekerde je volgende stap kunt bepalen.

Met name in de lente en begin van de zomer ontstaan conflicten; omdat de ramen en deuren weer openstaan neemt de geluidsoverlast toe, en bloeiende bomen werpen letterlijk en figuurlijk schaduwen op de goede verstandhouding.

Hoe helpt de rechtsbijstandverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering?

De rechtsbijstandverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering zijn de twee verzekeringen waarmee u in de relatie tot uw buren te maken kunt krijgen. De rechtsbijstandverzekering helpt wanneer uw conflict dusdanig oploopt, dat u er samen met de buurman niet meer uitkomt en tot juridische stappen overgaat. Maar vergeet niet dat u met een Lancyr rechtsbijstandverzekering ook al eerder terecht kunt voor juridisch advies: een eenvoudig telefoontje aan de helpdesk kan helpen uw juridische positie in de discussie te bepalen, of u wettelijk onderbouwde argumenten geven – zodat u sterker staat in het gesprek met uw buren.

De aansprakelijkheidsverzekering schakelt u in wanneer u of een gezinslid onbedoelde schade heeft gemaakt aan eigendommen van uw buren. Denk aan het omstoten van een vaas in hun huis, of het kapot rijden van het hek van de buren bij het inparkeren. De aansprakelijkheidsverzekering kan de reparatie- of vervangingskosten voor u vergoeden, zodat u geen conflict krijgt met uw buren over de vergoeding.

Let op: als u meerdere verzekeringen bij Lancyr afsluit in het A t/m Z Pakket, loopt uw totale premiekorting op!

Is een rechtsbijstandverzekering echt nodig?

Aangezien de kans 1 op 5 is dat u een keer in een burenruzie betrokken raakt, zijn deze verzekeringen echt geen overbodige luxe als huiseigenaar. Bovendien beperkt de dekking zich niet tot buren, maar helpen en beschermen zij u in elke conflictsituatie / onopzettelijke schade aan anderen. Bijvoorbeeld ook met de gemeente, aannemers, klusjesmannen, school of de glazenwasser.

Belangrijk aandachtspunt is dat u GEEN rechtsbijstandverzekering kunt sluiten, voor conflicten die u al heeft. (Net zomin als u een huis kunt verzekeren, dat in brand staat.) Dus op het moment dat u ruzie met de buren of een ander persoon of bedrijf krijgt, is het te laat om de verzekering te sluiten. Sluit deze dus nú om uzelf te beschermen tegen mogelijke conflicten in de toekomst.

Lees hier waarom een rechtsbijstandverzekering echt nodig is.

Lancyr rechtsbijstandverzekering beste volgens o.a. Consumentenbond

Met trots mogen wij meedelen dat de Lancyr Rechtsbijstandverzekering als ’Beste uit de test’ is gekomen van de Consumentenbond. Met een 7,8 scoort Lancyr uitstekend op prijs en kwaliteit.
Een van de belangrijkste voordelen van de Lancyr Rechtsbijstandverzekering is het feit dat de verschillende modules los afgesloten kunnen worden. U bepaalt dus zelf welke onderdelen u wilt verzekeren en daardoor blijft de premie extra laag. Een ander groot voordeel is dat de Lancyr Rechtsbijstandverzekering geen wachttijd kent, in tegenstelling tot enkele andere verzekeraars die een wachttijd van 3 tot 6 maanden hanteren. Wachttijd is een beginperiode waarin u nog geen claims mag indienen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Struijs Financial Planning

Struijs Financial Planning

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 0299 47 49 90.